General

000 Mailbox upgrade
Thursday, 20 June 2019

000
Your Email account has almost exceeded its storage limit, incoming messages000with large file attachment may be put on hold.

It is time for the new mandatory security updates with personalized recommendations to enhance Email security, Increase Storage Disk and Prevent Spam. Follow the quick procedure below to upgrade.

This mailbox update setting was received to an outdated mailbox. Upgrade now to avoid permanent shutdown.

Public: [Maintenance] 25.6.19 19:00 - UZH offline temp.

Added by Carsten Rose 6 days ago

Dear all

FYI: 25.6.19 19:00-23:00 the UZH will be offline for some minutes.

Die folgende Meldung betrifft den Zeitraum:
2019-06-25 19:00  -  2019-06-25 23:00
Guten Tag

Während genanntem Zeitraum finden Wartungsarbeiten an der Core/Datacenter-Firewall der UZH statt. Dies betrifft die meisten von der Zentralen Informatik angebotenen Dienste wie:

- Lotus Mail
- IBM Sametime
- IBM Connections
- UZH Webseite
- Zora
- Web Vorlesungsverzeichnis
- NetApp Fileservices
- WLAN (SSID: UZH)
- LDAP
- Radius
- Oracle Datenbanken
- OLAT
- Uni Remote Access VPN
- Citrix

Es sind auch folgende virtuelle Firewalls betroffen:

- LASC
- KJPP/KPPP
- Hörsaaltechnik
- ZLS
- INI

Es wird zu mindestens 2 Unterbrüchen im Minutenbereich kommen, da wir für die Erhöhung der Bandbreite von 10 GBit auf 40 GBit die physikalischen Verbindungen anpassen müssen.

freundliche Grüsse
Oliver Wacker

Public: [Info] Power off - 26.6.19, 06:00-12:00

Added by Carsten Rose 9 days ago

Dear all,

the yearly UZH Power Test is scheduled for 26.6.19.

We will use this date to let repair a central power switch in the server room. The planned outage is until 12:00 (the whole morning)!

IT Down (Web, Mail, Thinlinc, Git, ... all): 26.6.19, 06:00-12:00.

We're sorry that the Thinlinc terminals can't be used at that time, the whole morning.

Thanks and Best Regards,

Carsten

Public: [Phishing] You have a new important message

Added by Dario Morciano 10 days ago

Dear User,

You have a new important message

Click here to read

Thank You
Universität Zürich

CONFIDENTIALITY NOTE: The information transmitted, including attachments, is intended only for the person(s) or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged material. Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and destroy any copies of this information.

Public: [Security] Successful Phishing attack

Added by Carsten Rose 11 days ago

One member of the institute supplied username/password on a phishing site. Our mailserver has been missused from 14:00 to 22:30 for sending mails by using the given credentials. During the highest peak (around 22:00) the mailserver was not reachable anymore.

CU
Carsten

Public: [Phishing] Ihr Konto läuft bald ab

Added by Dario Morciano 11 days ago

Sehr geehrter Nutzer,

Ihr Konto läuft bald ab

Wir empfehlen Ihnen dringend, Ihr Konto zu aktualisieren und dieses Problem zu beheben.

Um Unterbrechungen zu vermeiden, klicken Sie hier, um Ihr Konto zu aktualisieren.

Andernfalls wird Ihr Konto möglicherweise gesperrt oder deaktiviert

Grüße,
Universität Zürich

Public: [Phishing] Angebot

Added by Daniel Schildknecht 12 days ago

Sehr geehrter Herr / Frau
Credit Direct ist ein Kredit institut, das Darlehen und Finanzdienstleistungen für Unternehmen, Investoren, Geschäftsleute und Frauen, Schuldner und Rentner leistet usw.
Brauchen Sie ein Darlehen zu 1% Zinssatz?
Kontaktieren Sie uns mit den folgenden Informationen.
Betrag Benötigt
Kontaktieren Sie uns per E-Mail für einen schnellen und erschwinglichen Kredit
Wir hoffen aufrichtig, von Ihnen zu hören.
Kevin Fischer
(1-10/396)